26 Mayıs 2009 Salı

İran'da Azerbaycanlı Üniversite Öğrencilerinin Protestoları Büyüyor

Güney Sesi: Bugün (26 Mayıs Salı günü) Tahran'ın Emir Kebir Üniversitesindeki Azerbaycanlı Öğrenciler, eski cumhurbaşkanı Hatemi ve diğer bazı reformcuların Azerbaycanlıları aşağıladığı görüntülere tepki olarak protesto gösterisi düzenlediler. 200'den çok öğrencinin katıldığı protestoda, videoda görüntülenen Hatemi, Seyid Yahya Caferi, Mecid Ensari ve İshak Cihangiri'nin resmi olarak özür dilemeleri talep edildi.


Tahran İlim ve Sanayi Üniversitesinin Azerbaycanlı öğrencileri de yayınladıkları bildiriyle yarın (27 Mayıs Çarşamba) üniversitenin önünde bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıkladılar.

25 Mayıs Pazartesi günü ise Zencan Üniversitesinde öğrenciler Hatemi ve görüntüdeki diğer reformcuların tavrını protesto ettiler. Yaklaşık 100 Kişinin katıldığı protesto gösterisinde öğrenciler devlet yetkililerinin konuyla ilgili sessizliğini kınadılar. Başta eski cumhurbaşkanı Hatemi ve din adamı Yahya Caferi olmak üzere görüntüde yer alanların özür dilemesinin talep edildiği protesto, okunan bildiriyle sona erdi.

Zencan Üniversitesindeki Protestodan Fotograflar: http://www.savalansesi.com/2009/05/blog-post_1165.html
Tahran Emir Kebir Üniversitesindeki Protestoyla ilgili Haber ve Fotograflar: http://www.savalansesi.com/2009/05/blog-post_7952.html