28 Mayıs 2009 Perşembe

Urmiye'de Cumhurbaşkanı Adayı Musevi'nin Konuşması Sırasında Hatemi Protesto Edildi

Urmu-News sitesinin haberine göre Batı Azerbaycan eyaletinin başkenti Urmiye'de eski İran cumhurbaşkanı Hatemi'ye yönelik tepki giderek artıyor. Dün (26 Mayıs günü) Hatemi'nin desteklediği reformcu Cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi'nin Urmiye Stadyumundaki konuşmasında yüzlerce Azerbaycanlı, sloganlar ve pankartlarla Hatemi'yi protesto etti.

Stadyumdaki Urmiyeli seyirciler pankartlar ve sloganlarla anadilde eğitim ve İran'da Azerbaycan Dil ve Kültür Merkezi kurulması gibi taleplerini de dile getirdiler.

Habere göre Mir Hüseyin Musevi'nin konuşması sırasında reformculardan bir grup, Azerbaycanlı protestoculara saldırarak "Yaşasın Azerbaycan" ve "Kahrolsun Apartayd" yazılı pankartları yırttılar. Cumhurbaşkanı adayı Musevi'nin konuşmasından sonra Azerbaycanlı seyircilerden yaklaşık 400 kişi, şehrin işlek caddelerine doğru pankartlar ve sloganlar eşliğinde yola çıktılar ve protestolara devam ettiler.

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi ve önde gelen bazı reformcuları Azerbaycanlıları aşağılayan fıkralar anlatırken gösteren bir video, bir süredir Azerbaycanlı nüfusun yoğun olduğu çeşitli şehirlerde protesto ediliyor. Hatemi, 12 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mir Hüseyin Musevi'yi desteklediğini duyurmuştu.

Urmu News: http://www.urmiye.blogfa.com/

http://www.savalansesi.com/2009/05/blog-post_1814.html